Verduurzamen van je woning

Deze maand zijn er twee acties gestart om inwoners van onze mooie gemeente te helpen bij het verduurzamen van de woning.

Samen met ‘winst uit je woning’ is een collectieve inkoopactie gestart om huishoudens te helpen met het maken van de juiste verduurzamingsmaatregelen en het uitvoeren hiervan. Deze actie is voor iedere huiseigenaar van een grondgebonden woning beschikbaar, zowel standaard woningtypen als voor oudere woningen en monumenten. https://winstuitjewoning.nl/waterland/inkoopactie/ op deze pagina is ook een informatievideo terug te vinden over de actie https://my.demio.com/recording/h9EVsJwe

Daarnaast is sinds begin juli het Duurzaamheidsfonds Waterland beschikbaar gekomen. Via dit fonds kunnen woningeigenaren tot € 1.500 subsidie krijgen op isolerende maatregelen aan hun huis. Dit geldt voor woningeigenaren met een woning met WOZ-waarde tot € 435.000 op 1-1-2022 en een slecht geïsoleerde woning, met energielabel D of lager. Is er geen energielabel aanwezig dan dienen zij aan te geven dat er minstens twee slecht geïsoleerde bouwdelen zijn aan de woning. Ook voor monumenteigenaren is er een tegemoetkoming voor vacuüm- of monumentenglas. Daarnaast kunnen huurders van een corporatiewoning tot € 400 terugkrijgen wanneer zij een inductiekookplaat installeren. Alle details over deze subsidieregeling is te vinden op https://www.waterland.nl/duurzaamheidsfonds-waterland.

Gemeente Waterland

Zoeken

Actueel

Notulen/Agenda

Kranten

Twitter

WebWaterland.nl